Despre nehotarare

Oamenii au vise. Se uita ca de mici au un barbat si o femeie langa ei (mama si tata) si cresc mari si normal, ca fac ce au invatat – adica daca sunt femei cauta barbati sa stea cu ei sa faca pui, daca sunt barbati cauta femei sa stea cu ele sa faca pui.

Dar acum vine marea dilema. EA e aleasa, EL e alesul ?

Gogule/Goago, stand si punandu-ti intrebari din astea, dar nefacand nimic, ghici ce vei afla ? Fix nimic. Vei afla cum este sa schimbi barbatii/femeile ca pe sosete, apoi sa te impotmolesti in prima fitza a respectivului potential ZA ONE si sa iti pui 30.000 de intrebari, eventual sa va despartiti cate un pic, asa, de control, apoi sa va impacati, ca… cine stie, poate e ZA ONE.

Si vine tac-tu al batran si iti zice asa: ZA ONE NU EXISTA !!!  Ti-l faci/ti-o faci singur/a !

Cum – simplu: compromise, my friend, compromise !

Clar ca daca doar tu faci compromisuri relatia e nesanatoasa si tre s-o lasi moarta, dar si mai clar ca daca doar ti se pare ca singurul care face compromisuri esti tu, atunci esti si egoist, si orb, si prost, deci e cinstit si corect sa n-ai parte de za oane, ci doar de za multi/multe nehotarate la fel ca si tine, ca la urma urmei, atragi ceea ce esti.

Crezi in basme ? Termina-te, basmul ti-l faci, povestea o construiesti, te mai ajuta si providenta, dar, daca pui totul in carca providentei, o sa faci 50 de ani si o sa-ti plangi in pumni, tu si cele 30 de pisici pe care le vei adopta de singuratate.

In ziua de azi oamenii pe la noi prin tara au devenit asa de individualisti, de egoisti, de nedispusi la intelegere, la compatibilizare… Vezi ? Poate d-aia citesti tu acum ce am scris eu, ca ai fost nehotarat si ti-ai luat teapa de rigoare. Poate candva si eu am fost si prin urmare, am invatat din trecut si traiesc prezentul, fara a mai fi nehotarat.

Mah, vreau sa fac ceva ? DA ! Pai atunci pun mana si fac, nu astept sa imi pice din cer. Nu astept sa traga cineva de mine. Trag eu de mine.

Acu sa nu crezi ca fac apel la inflacarare adolescentina sau ca sugerez sa fortezi pe cineva sa devina za one-ul tau. Fac insa apel la ratiune si pragmatism, alaturi de sentimente. Amandoua trebuie, amandoua !

Daca baza unei relatii sta numai in emotii, atunci uita-te la tigani, ca ei asa sunt, emotionali – uita-te ce relatii de rahat si pline de scandal si de ‘jde copii au.

Daca baza e numai rationala… apoi ce rost mai are. E ca si cum ti-ai cumpara o masina sau cum te-ai angaja undeva. Deci it’s a no-no.

Insa sentimentele si ratiunea stii ce iti vor oferi, daca le impletesti ?

O viata, Gogule, o familie, un sot/sotie, un copil/mai multi…  Nu providenta ti le va oferi, nu doar sentimentele sau doar ratiunea, ci ele doua la un loc – focul(sentimentele) si gheata(ratiunea).

The power is yours ! Hasta la vista ’till next time.

Advertisements
This entry was posted in Cugetari. Bookmark the permalink.

3 Responses to Despre nehotarare

 1. Dual says:

  Aha, de asta tot o dau de gard… :).
  Genial scris.
  Ma inchin din nou.

 2. Telly says:

  Cu ”scuzele” de rigoare… ! Iata ceva mai amplu despre Sentiment si Ratiune :

  http://fabw.ro/arta-impulsului/ ,,, – dar, si unele comentrii sunt de bun simt ! NU este blogul meu !

  • 🙂 putea fi si blogul tau, suntem in on-line, informatia e gratis. Suparari ar aparea daca la fiecare post ar fi acelasi comentariu care n-are nicio legatura cu tema discutata. Altfel, eu ma bucur ca cineva citeste ce este scris aici.
   O zi buna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s