Sacrificiul

Eram la un moment dat intr-un tren, venind de la Bucuresti spre casa. Am intalnit un om caruia nu-i mai retin numele, fost programator, actual broker de asigurari.

Ne-am povestit una-alta, eu fiind mult mai tanar decat sunt acum si proaspat despartit de prima mare iubire. Mi-a spus un lucru foarte important, pe care l-am apreciat din acel moment: Nu te sacrifica niciodata. Oamenii nu au nevoie de un om sacrificat langa ei, un om sacrificat nu mai are ce da, pentru ca a dat tot, inclusiv pe sine.

Nu va sacrificati de dragul relatiei, la un moment dat veti vedea ca nu mai aveti ce oferi, ati epuizat tot ce puteati da, iar persoana de langa, dupa ce a luat tot ce a putut lua din relatie, dupa ce a luat toata energia pe care i-ati oferit-o de buna voie, va pleca mai departe, catre un partener, lasandu-va pe voi secatuiti si intrebandu-va “de ce?”. Daca te-ai sacrificat… n-ai fost partener, ai fost calul care a tras, ai fost catarul de povara, cel care a muncit nu sa-i fie bine lui, ci sa-i fie bine persoanei de langa, sclavul care si-a servit stapanul.

Fiti stapani pe sentimentele voastre, fiti stapanul vostru, fiti parteneri in relatiile pe care le aveti!

Advertisements
This entry was posted in Cugetari. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sacrificiul

  1. Dual says:

    Frumos spus. Ma inchin. 🙂

  2. Telly says:

    Mda… ! Subscriu. De multe ori,dupa ce s-a terminat relatia,observi care a iubit mai mult – si – cat de mult s-a sacrificat unul mai mult pentru celalat… ! Important e sa inveti si sa indrepti anumite “greseli” in relatiile viitoare…!

  3. Doru says:

    Normal, o relatie se intemeiaza pe a construi ceva impreuna si nu ca o balanta in care cineva trebuie sa piarda ca celalalt sa poata castiga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s